De drums zijn de motor van een band. De basisopstelling van een drumstel bestaat uit een aantal trommels en een aantal bekkens. Een drummer beweegt zijn handen en voeten onafhankelijk van elkaar in een bepaald ritme, zonder hierbij de maat te verliezen. In eerste instantie leert de cursist drummen op gehoor; noten lezen is nog niet nodig. Naarmate het aantal geleerde ritmes toeneemt, wordt het moeilijker om alles te onthouden en is het handig om noten te leren lezen. De cursist leert aan de hand van hedendaagse popmuziek de nieuwste en hipste beats spelen. Voor jonge kinderen vanaf 4 jaar is er een speciale cursus kennismaken met drums.
Wie een instrument wil leren bespelen zit goed bij DE KOM. Of je nu regelmatig een korte les wilt of langere lessen met tussentijds veel oefentijd: het kan allemaal. Samen met de docent richt je de lessen naar wens in.
DE KOM gelooft in de kracht van samen muziek maken. Het is niet alleen heel leuk om samen te spelen, het is ook bijzonder leerzaam en stimuleert de muzikale ontwikkeling. Daarom heeft samen muziek maken een prominente rol in het muziekonderwijs van DE KOM, binnen en buiten de les. Op verschillende momenten in het seizoen worden de reguliere muzieklessen vervangen door samenspellessen. De muziekdocenten koppelen leerlingen aan elkaar en stellen zo duo’s, trio’s of zelfs grotere ensembles samen, vaak met verschillende instrumenten. Naast de samenspellessen zijn er gezamenlijke optredens en concerten.
Leerlingen die graag nog meer tijd besteden aan samenspelen, tijdens of buiten de samenspelweken, kunnen in overleg met de docent extra samenspeluren inpassen in het lesprogramma. Hierbij kan desgewenst worden toegewerkt naar een speciaal optreden, bijvoorbeeld een lunchconcert.
De docent adviseert graag over de aanschaf van een instrument. De meeste instrumenten kunnen ook worden gehuurd, bijvoorbeeld via Stichting Instrumentenfonds Nieuwegein.