De elektrische gitaar heeft niet zoals de gitaar een klankkast, maar zet elektrische signalen via een versterker om in geluid. Deze versterkte versie van de gitaar werd in de twintigste eeuw ontwikkeld omdat de ‘gewone’ gitaar niet genoeg volume had voor grote bezettingen. Inmiddels is de elektrische gitaar een volwaardig instrument met een eigen stamboom, karakter en techniek. De elektrische gitaar wordt gebruikt in allerlei soorten muziek, maar is het meest bekend van de toepassing in de popmuziek. Het instrument wordt gebruikt om ritmepartijen te spelen, mooie akkoorden neer te leggen of een vette scheurende solo ten gehore te brengen.
Wie een instrument wil leren bespelen zit goed bij DE KOM. Of je nu regelmatig een korte les wilt of langere lessen met tussentijds veel oefentijd: het kan allemaal. Samen met de docent richt je de lessen naar wens in.
DE KOM gelooft in de kracht van samen muziek maken. Het is niet alleen heel leuk om samen te spelen, het is ook bijzonder leerzaam en stimuleert de muzikale ontwikkeling. Daarom heeft samen muziek maken een prominente rol in het muziekonderwijs van DE KOM, binnen en buiten de les. Op verschillende momenten in het seizoen worden de reguliere muzieklessen vervangen door samenspellessen. De muziekdocenten koppelen leerlingen aan elkaar en stellen zo duo’s, trio’s of zelfs grotere ensembles samen, vaak met verschillende instrumenten. Naast de samenspellessen zijn er gezamenlijke optredens en concerten.
Leerlingen die graag nog meer tijd besteden aan samenspelen, tijdens of buiten de samenspelweken, kunnen in overleg met de docent extra samenspeluren inpassen in het lesprogramma. Hierbij kan desgewenst worden toegewerkt naar een speciaal optreden, bijvoorbeeld een lunchconcert.
De docent adviseert graag over de aanschaf van een instrument. De meeste instrumenten kunnen ook worden gehuurd, bijvoorbeeld via Stichting Instrumentenfonds Nieuwegein.
Zing met je eigen band!
Leer een echte eenheid te worden!
De motor van een band!
Het fundament bij het maken van muziek.