Leer in 4 lessen de basisprincipes van de dwarsfluit.

Korte cursus dwarsfluit 4-6 jr

 • 0+
 • groepsles

De dwarsfluit is een instrument met een klank die vaak als ‘betoverend’ wordt omschreven. Denk maar aan ‘Die Zauberflöte’ van Mozart. Een dwarsfluit bestaat uit een smalle, rechte buis met drie onderdelen: het kopstuk met een lipplaat, het middenstuk met kleppen die door de vingers bewogen worden en het voetje om lagere noten te kunnen spelen. De blaas- en ademtechniek is het lastigst onder de knie te krijgen. Maar als dat eenmaal goed gaat is de dwarsfluit geen moeilijk instrument om te bespelen. Er zijn speciale instrumenten voor jonge kinderen beschikbaar. 

De lessen vinden plaats op dinsdag van 15.15-16.00 uur en starten op 2 april en duren tot en met 7 mei. Op de website en het inschrijfformulier staat nog de oude startdatum vermeld, maar u kunt zich gewoon inschrijven, dan weten wij dat het om de cursus gaat die start op 2 april. Heeft u vragen hierover, neem dan contact met ons op via educatie@dekom.nl.

samen muziek maken

DE KOM gelooft in de kracht van samen muziek maken. Het is niet alleen heel leuk om samen te spelen, het is ook bijzonder leerzaam en stimuleert de muzikale ontwikkeling. Daarom heeft samen muziek maken een prominente rol in het muziekonderwijs van DE KOM, binnen en buiten de les. Op verschillende momenten in het seizoen worden de reguliere muzieklessen vervangen door samenspellessen. De muziekdocenten koppelen leerlingen aan elkaar en stellen zo duo’s, trio’s of zelfs grotere ensembles samen, vaak met verschillende instrumenten. Naast de samenspellessen zijn er gezamenlijke optredens en concerten.

Voor deze korte cursus is het helaas niet mogelijk een proefles te volgen.

prijzen

 • € 35
 • meld je aan voor deze cursus Weest gerust, je hoeft nu nog niets te betalen inschrijven
 • gewoon een keertje proberen? Weest gerust, je hoeft nu nog niets te betalen boek een proefles
 • 21 jaar en ouder Voor cursisten vanaf 21 jaar wordt het onderwijs verzorgd door docentencollectief De KunstKombinatie. Zie voor meer informatie en inschrijven www.kunstkombinatie.com.

Over de docent

 • Margit Klaver

  Wat betekent jouw kunstdiscipline voor jou? De klank van de dwarsfluit vind ik prachtig. Dat is waarom ik ooit het instrument ben gaan spelen. Het is heerlijk om een muziekstuk zo mooi mogelijk te laten horen door middel van een mooie klank. Bij muziektuin is het mooi om aan de basis te staan van de…

  Lees meer

Help me kiezen...

Ik ben op zoek voor