Leer in 8 lessen de basisprincipes van de harp.

Beginnen met harp

  • 0+
  • groepsles

De harp is één van de alleroudste muziekinstrumenten en heeft een prachtige warme klank. Het snaarinstrument wordt met twee handen bespeeld; met acht vingers want de pinken spelen niet mee. Tegenwoordig zijn de folkharp en pedaalharp de meest voorkomende harpen. Met de folkharp, ook wel Keltische of hakenharp genoemd, kan vrijwel alle muziek gespeeld worden: klassieke muziek, volksmuziek (zoals Iers, Schots en Zuid-Amerikaans) en popmuziek. Er zijn speciale instrumenten voor jonge kinderen beschikbaar.   

samen muziek maken

DE KOM gelooft in de kracht van samen muziek maken. Het is niet alleen heel leuk om samen te spelen, het is ook bijzonder leerzaam en stimuleert de muzikale ontwikkeling. Daarom heeft samen muziek maken een prominente rol in het muziekonderwijs van DE KOM, binnen en buiten de les.

Er starten cursussen op 17 september 2019 en 4 februari 2020.

8 lessen | dinsdag | 15.15-16.00 uur

Voor deze korte cursus is het helaas niet mogelijk een proefles te volgen.

  • meld je aan voor deze cursus Weest gerust, je hoeft nu nog niets te betalen inschrijven
  • 21 jaar en ouder Voor cursisten vanaf 21 jaar wordt het onderwijs verzorgd door docentencollectief De KunstKombinatie. Zie voor meer informatie en inschrijven www.kunstkombinatie.com.

Over de docent

  • Sophie van Dijk

    Wat betekent jouw kunstdiscipline voor jou? De harp betekent ontzettend veel voor me en staat centraal in mijn leven. Ik geniet enorm van harpmuziek maken en luisteren en vind het geweldig om die liefde voor het instrument op anderen over te brengen. Wat kenmerkt jouw lesmethode? In de les werken we aan een goede basistechniek…

    Lees meer

Help me kiezen...

Ik ben op zoek voor