samenspel

muziek leren spelen met en van elkaar

DE KOM gelooft in de kracht van samen muziek maken. Het is niet alleen heel leuk om samen te spelen, het is ook bijzonder leerzaam en stimuleert de muzikale ontwikkeling. Samen muziek maken is dan ook een belangrijk onderdeel binnen het muziekonderwijs van DE KOM.

samenspellessen

Op verschillende momenten in het lesseizoen worden de reguliere muzieklessen vervangen door samenspellessen. Alle muziekdocenten stellen gezamenlijk een programma samen waarin elke leerling wordt gekoppeld aan één of meerdere medeleerlingen. Zo ontstaan duo’s, trio’s of grotere ensembles, soms met dezelfde maar vaak ook met verschillende instrumenten. Dit gaat in overleg met de leerling en uiteraard kijkt de docent naar wat passend is. Het uitgangspunt is: iedereen doet mee!

samenspelweken 2023 – 2024

Dit seizoen zijn er twee samenspelweken en 1 samenspel/repetitieweek gepland, verspreid over het jaar. De eerste samenspelweek van dit seizoen is in de week van 13 t/m 17 november 2023. In deze week vervallen de reguliere lessen. Deze worden vervangen door de samenspellessen. De docent overlegt de planning voor deze week met de leerling. Uw zoon/dochter kan ook op een andere dag verwacht worden dan op de reguliere lesdag. Leerlingen die hebben gekozen voor extra uren samenspel stellen hiervoor samen met de docent een programma op maat samen. De tweede samenspelweek van dit jaar vindt plaats in de week van 18 t/m 22 maart 2024 en de derde repetitie/samenspelweek is van 27 mei t/m 31 mei 2024.

speciale optredens

Naast de samenspellessen zijn er dit jaar ook weer gezamenlijke optredens en concerten in de theaterzalen en het theatercafé van DE KOM. Denk hierbij aan het de Kerstfestival, het BandEvent en de Theatrale Finale aan het einde van het seizoen. Leerlingen die ook graag buiten de samenspelweken meer tijd besteden aan samenspelen kunnen dit in overleg met de docent inpassen in het lesprogramma. Werk bijvoorbeeld aan een eigen optreden of een opname in de muziekstudio.

Wij wensen iedereen veel samenspelplezier en kijken uit naar alle muzikale belevenissen!

Help me kiezen...

Ik ben op zoek voor