AngelaMoyaDominguez

Ik ben een enthousiaste violiste en vioollerares die in een muzikale familie opgegroeid is: mijn zus is flamenco danseres en mijn broer speelt gitaar. Ik vond dat de viool een diepe mooie klank had en begon met vioollessen toen ik 8 jaar was aan de muziekschool van mijn geboortestad, Sevilla (Spanje). Wat aan het begin een hobby was, werd mijn passie en later mijn beroep!

In de les werken wij aan de basistechniek en een goede viool- en stokhouding. Muzikaliteit vind ik een van de belangrijkste punten als het gaat om het eerste contact met het instrument. We oefenen we met een leuk repertoire, aangepast aan de leeftijd en het niveau. We spelen niet alleen klassieke muziek, maar ook filmmuziek of volksmuziek. Soms leer ik van lesgeven meer van mijn leerlingen dan mijn leerlingen van mij!

Ik ben als uitvoerend musicus heel actief, ik speel samen met het Alberti Strijkkwartet, verschillende orkesten en barokensembles. Ik probeer de muziek op een heel divers publiek over te brengen en als violist sta ik altijd open voor nieuwe stijlen en combinaties! Mijn passie voor muziek en muziekeducatie is mijn drijfveer! Als mijn leerlingen en publiek van de muziek genieten, ben ik helemaal blij!

Naast barok, zijn jazz, latin en rock mijn favoriete muziekstijlen. Bach is naar mijn mening de beste componist ooit. Mijn lievelingslied is Bohemian Rhapsody van Queen en mijn favoriete jazzstandard is, zonder twijfel, Misty van Ella Fitzgerald. Ik kan urenlang Salsa en Bachata dansen, vooral op de muziek van de Dominicaanse zanger Juan Luis Guerra.

Kijk ook eens op mijn website.

 

Help me kiezen...

Ik ben op zoek voor