MargitKlaver

Wat betekent jouw kunstdiscipline voor jou?
De klank van de dwarsfluit vind ik prachtig. Dat is waarom ik ooit het instrument ben gaan spelen. Het is heerlijk om een muziekstuk zo mooi mogelijk te laten horen door middel van een mooie klank. Bij muziektuin is het mooi om aan de basis te staan van de muzikale ontwikkeling van het kind. Ook kan ik mijn creativiteit goed kwijt in deze cursus.

Wat kenmerkt jouw lesmethode?
Ik probeer elke leerling in zijn eigen tempo de stappen te laten nemen die nodig zijn om de fluit te leren bespelen. Ik kijk en luister goed wat een leerling aanspreekt in muziek. En bied tegelijkertijd zelf ook andere muziekstijlen aan. Bij muziektuin leren we de beginselen van muziek door middel van muzikale spelletjes, liedjes en begeleidingen.

Wat wil je jouw leerlingen meegeven?
Allereerst wil ik dat de leerling de fluit op een juiste manier leert bespelen. Daarnaast is het plezier in muziek maken ook erg belangrijk. Alleen, maar vooral ook samen met anderen. Samenspel is dan ook een belangrijk onderdeel van de les.
Ook bij muziektuin geef ik het plezier in muziek maken mee. Muziek maken kan iedereen!

Hoe ben jij zelf als uitvoerend artiest actief in de praktijk?
Ik ben tien jaar lang (alt)fluitist geweest in het Nederlands Fluitorkest. Ik heb veel samengespeeld met piano, orgel, cello en gitaar.

Kijk ook eens op de website van Margit.

Help me kiezen...

Ik ben op zoek voor