SanderBeumer

Als lid en mede oprichter van het oudste saxofoonkwartet van Nederland, het Koh-I-Noor saxofoonkwartet, ben ik een expert op het gebied van ensemblespel en ken ik het repertoire voor de saxofoon zeer goed. Met de pianist Hans van Ham vorm ik het
Duo Beumer & Van Ham. Wij spelen heel veel nieuwe muziek, maar ook transcripties en originele werken voor saxofoon en piano. Als saxofonist heb ik mijn roots in de Franse saxofoonschool van Marcel Mule, Daniel Deffayet en Iwan Roth, maar ik ben al jaren lang bezig met het onderzoeken van de Amerikaans/Duitse school van Sigurd Rascher. Ik laat me graag uitdagen om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden, maar hele mooie en goede, reeds bestaande ideeën blijven de moeite waard.
Als docent probeer ik bij leerlingen in te spelen op hun mogelijkheden, talenten en unieke karaktereigenschappen. Juist bij een blaasinstrument kan je heel veel kwijt van jezelf in de muziek, het fysieke contact met je instrument is erg sterk aanwezig tijdens het spelen.
Ik ben afgestudeerd als klassiek saxofonist, maar mijn interesse gaat uit naar alle saxofoonstijlen en ben ook zeker in voor jazz en pop!

Klik hier voor de website van Sander.

Help me kiezen...

Ik ben op zoek voor