SophievanDijk

Wat betekent jouw kunstdiscipline voor jou?
De harp betekent ontzettend veel voor me en staat centraal in mijn leven. Ik geniet enorm van harpmuziek maken en luisteren en vind het geweldig om die liefde voor het instrument op anderen over te brengen.

Wat kenmerkt jouw lesmethode?
In de les werken we aan een goede basistechniek en houding. Dit is geen doel op zich, maar wordt verwerkt in de keuze van de muziekstukken. Deze stukken worden qua stijl en sfeer wel zoveel mogelijk aangepast aan de wensen van de leerling. Verder leer je hoe je muziekstukken kunt instuderen, technische moeilijkheden kunt overwinnen maar vooral expressief, levendig en met veel plezier muziek maken.

Wat wil jij jouw leerlingen meegeven?
Of het nu gaat om een eenvoudig of moeilijker stuk: leef je in in de muziek, zodat je met gevoel leert spelen. Zo zul je het meest genieten van de muziek!

Hoe ben jij zelf als uitvoerend artiest actief in de praktijk?
Als harpiste geef ik door het hele land concerten, zowel solo als met ensembles. Ik werk graag samen met andere musici, vooral met mijn harp-fluit-duo Sophie-Louise, maar ook in andere bezettingen. Het is voor mijzelf een uitdaging om verschillende combinaties van instrumenten tot hun recht te laten komen in een mooi concertprogramma. Daarnaast verzorg ik bij allerlei gelegenheden sfeervolle muziek, waarbij ik het belangrijk vind dat het publiek het harpspel als een bijzondere aanvulling op de gebeurtenis ervaart.

Kijk ook eens op Sophie’s website.

Help me kiezen...

Ik ben op zoek voor