StephanieHeman

Stéphanie Héman studeerde Klassiek Zang bij Charlotte Margiono aan het Conservatorium van Utrecht. Zij vervolgde haar opleiding bij Claudia Patacca aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Daarnaast heeft zij een Minor Koordirectie bij Klaas Stok afgerond. In februari 2016 is zij afgestudeerd aan ArtEZ voor haar Bachelor Klassiek Zang.

Haar passie voor zingen begon op de Kathedrale Koorschool van Utrecht, waarna zij tijdens haar middelbareschooltijd bij het Kathedrale Koor o.l.v. Gerard Beemster bleef zingen. Ook haar studententijd was volop verweven met het zingen in verschillende koren waaronder het Nederlands Studenten Kamerkoor o.l.v. Maria van Nieukerken en het Groot Omroepkoor o.l.v. Markus Stenz.

Opgegroeid in de korenwereld ligt hier nog altijd haar hart en tegenwoordig staat Stéphanie ook vóór het koor. Zo dirigeert zij de koren A-Do-Re, Ariënza en Concordia, ieder met hun eigen stijl en streven. In november 2022 is zij een Kinderkoor gestart in de Heilig Hartkerk in Maarssen. Stéphanie vind het overdragen van haar passie voor muziek erg belangrijk en geeft aan een tiental leerlingen privézangles. Haar optredens bestaan voornamelijk uit het geven van huiskamerconcerten en het zingen op bruiloften en begrafenissen. Zij volgt nu bijna een jaar zanglessen bij Klaartje van Veldhoven en samen werken ze toe naar een nieuw doel: Zingen bij één van de professionele koren in Nederland.

In juli 2023 voltooide Stéphanie de opleiding tot Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens deze studie werkte zij nauw samen met Hans van de Veerdonk. Over werken met kinderen zegt Stéphanie: ‘Het is bijzonder om te zien wat muziek kan doen met kinderen en wat het kan betekenen voor hun ontwikkeling. Door het vele zangles geven en het werken met koren ben ik mensen goed gaan leren lezen. Mijn kracht is dat ik geduldig ben en rustig uitleg geef. Ik ben een perfectionist, een sfeermaker en iemand die goed met anderen samenwerkt. Ik kan niet wachten om mijn passie voor muziek door te geven aan kinderen!’

Help me kiezen...

Ik ben op zoek voor