wijkorkestRocktheOrchestra!

Het wijkorkest Rock the Orchestra! is voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs. Ze krijgen wekelijks na school muziekles van docenten van DE KOM op een school in de wijk. Iedereen speelt op een instrument naar keuze vormt met elkaar uiteindelijk een orkest. De instrumenten worden aan de leerlingen ter beschikking gesteld uit een speciaal voor dit doel bestemd instrumentenfonds.

Een belangrijk aspect is de positieve invloed van het orkest op de sociale samenhang binnen en buiten de school. De taal van muziek overstijgt immers culturele scheidslijnen. Samen muziek maken betekent ook: naar elkaar luisteren, begrip kweken, saamhorigheid ontwikkelen, jezelf in dienst van een groter geheel stellen. En wanneer alle klanken samenkomen onderga je een heerlijke sensatie. 

De muzikanten oefenen thuis op hun door DE KOM ter beschikking gestelde instrument en brengen op die wijze de muziek mee naar huis. Daardoor komt iedereen thuis in aanraking met muziekmaken en muziek beleven.  Het jaar sluit op 3 juli af met een groot concert samen met de Wijkkoren en jeugdsymfonieorkest ’t JoNg, in de RABOBANK-zaal van DE KOM.

Bij Rock the Orchestra leert iedereen schitteren op saxofoon,  vette akkoorden op gitaar of trommelen op percussie-instrumenten. Ervaring is niet nodig! 

Dit jaar zijn de wijkorkesten op:

  • Dinsdag:       De Krullevaar om 14.30 uur (ook voor Het Vogelnest en De Trompetvogel)
  • Woensdag:   De Toonladder om 14.15 uur (voor Toonladder Zuilenstein en Vroonestein)
  • Donderdag: De Vleugel om 14.45 uur

Wilt u met uw school meedoen of meer weten?  Neem dan contact op met Vincent Spitters.

 

Help me kiezen...

Ik ben op zoek voor