14 september 2023

DIRECTEUR-BESTUURDERARIANEKOPVERTREKTBIJDEKOM

Ariane Kop gaat per 1 december DE KOM verlaten. Na 11 jaar vertrekt ze uit Nieuwegein om per 1 januari 2024 aan de slag te gaan als directeur-bestuurder van Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem. 

Eeke van der Veen, voorzitter van de Raad van Toezicht van DE KOM: “DE KOM is Ariane veel verschuldigd. Ze heeft DE KOM verder uitgebouwd tot een toonaangevend theater en kunstencentrum en daarmee een grote bijdrage geleverd aan het culturele klimaat in Nieuwegein. Wij wensen haar veel succes in haar nieuwe functie.”

Ariane begon op 1 september 2012 bij DE KOM, direct na de verhuizing naar het prachtige nieuwe gebouw aan het Stadsplein. In de jaren die volgden heeft ze ervoor gezorgd dat DE KOM is doorgegroeid tot een bruisende instelling. Met meer dan 170 professionele voorstellingen per jaar, een bloeiend kunstencentrum, educatieve projecten op vrijwel alle scholen in de stad en vele verhuringen is DE KOM hét culturele hart van Nieuwegein geworden. Ariane Kop: “Ik ben trots op de manier waarop DE KOM is verankerd in Nieuwegein en de vele samenwerkingen met partners in de stad en regio. We zijn de coronatijd goed doorgekomen en draaien nu het beste jaar ooit. Ik ga DE KOM en Nieuwegein ontzettend missen, maar kijk ook uit naar een nieuwe uitdaging.”

Sollicitatieprocedure nieuwe directeur-bestuurder
DE KOM start zo spoedig mogelijk de sollicitatieprocedure voor een nieuwe directeur-bestuurder op.

Help me kiezen...

Ik ben op zoek voor