12 maart 2020

HoegaatDEKOMommethetCoronavirus?

UPDATE 21 april: De maatregelen zijn wederom verlengd tot in elk geval 20 mei. De reguliere lessen en cursussen zullen online gegeven blijven worden.

UPDATE 31 maart: Naar aanleiding van de persconferentie op 31 maart worden de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus verlengd tot en met in elk geval de meivakantie. Dit betekent dat alle (fysieke) reguliere lessen en cursussen tot en met 10 mei niet door zullen gaan. Docenten zullen waar mogelijk en zoals afgesproken met leerlingen hun online lessen voortzetten.

UPDATE 16 maart: Naar aanleiding van de persconferentie op 15 maart,  waarbij aangekondigd werd dat scholen in elk geval tot en met 6 april gesloten worden, worden ook in DE KOM de reguliere lessen en cursussen geannuleerd. Leerlingen en ouders worden zo spoedig mogelijk verder geïnformeerd. Omdat alle activiteiten tot en met 6 april afgelast of uitgesteld zijn, zal DE KOM de komende 3 weken gesloten zijn en telefonisch niet bereikbaar. Voor vragen kunt u contact opnemen met kunstencentrum@dekom.nl.

 

DE KOM volgt voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit het RIVM, de overheid, lokale GGD en Gemeente Nieuwegein. Tijdens de persconferentie op 12 maart is het advies afgegeven om alle evenementen met meer dan 100 bezoekers niet door te laten gaan. Daarom worden ook in DE KOM alle voorstellingen en evenementen tot en met 31 maart geannuleerd. Waar mogelijk wordt een nieuwe datum gezocht voor de voorstellingen en evenementen die in deze periode plaats zouden vinden. We zullen onze bezoekers zo spoedig mogelijk persoonlijk informeren over de verdere verloop van zaken. De reguliere cursussen en lessen van het kunstencentrum gaan vooralsnog gewoon door tot nader order. De ‘vleugeldag’ gaat niet door.

Blijf bij milde gezondheidsklachten thuis
Het RIVM adviseert om bij milde klachten zoals hoesten, een neusverkoudheid en koorts ‘sociale contacten te beperken’. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Mocht u dit soort klachten herkennen, dan adviseren we u om ook niet naar DE KOM te komen. De belangrijkste maatregelen die u én wij kunnen nemen om verspreiding te voorkomen zijn heel simpel:

  • was uw handen regelmatig en grondig
  • geen handen schudden
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes

Op de website van het RIVM leest u hier meer over.

Help me kiezen...

Ik ben op zoek voor