4 december 2023

NIEUWEINSTRUMENTENVOORHET‘KOMTOGETHERBUURTORKEST’

Afgelopen week was het eindelijk zover! De nieuwe instrumenten en versterkers voor het ‘KOM together buurtorkest’ kwamen aan. Deze werden in ontvangst genomen door Vincent Spitters, coördinator en muziekdocent van het buurtorkest. Hierbij was ook Philip van Anraad aanwezig namens Stichting De Baten. Stichting De Baten zet zich in voor het welzijn in Nieuwegein Noord en steunt maatschappelijke projecten in de breedste zin van het woord. Dankzij de financiële bijdrage van 4900,40 euro van deze stichting konden de instrumenten en versterkers worden aangeschaft. Deelnemers van het buurtorkest kunnen deze (gratis) in bruikleen krijgen.

HET ‘KOM TOGETHER BUURTORKEST’
Bij het naschoolse maatschappelijk project ‘KOM together’ kunnen de leerlingen van groepen 6, 7 en 8 van het primair onderwijs wekelijks op een school in de wijk muziekles krijgen van docenten van DE KOM. Iedereen speelt op een instrument naar keuze en aan het einde van het seizoen wordt er met elkaar een orkest gevormd, gevolgd door een optreden in de Rabobankzaal van DE KOM. Elk kind krijgt zo laagdrempelig de kans om muzieklessen te volgen, samenspeelervaring op te doen en leeftijdsgenoten te ontmoeten buiten de eigen school.

In de week van 11 december starten de eerste lessen van het buurtorkest. Aanmelden kan via komtogether@dekom.nl, hier kun je ook terecht voor vragen. Kosten voor deelname zijn € 30,00 per schooljaar. Zie voor meer informatie educatie.dekom.nl.

Foto: Arend Bloemink

Help me kiezen...

Ik ben op zoek voor