UrbanArtsRoute

gratis workshops en schoolvoorstelling voor het primair onderwijs

SAMENWERKEN | TALENTONTWIKKELING
EIGEN WERK CREËREN | MULTIDISCIPLINAIR

Tijdens de Urban Arts Route verken je tijdens je basisschoolcarrière verschillende urban kunstvormen. Al samenwerkend met jouw klasgenoten ontdek en ontwikkel je jouw talent, ga je hiermee experimenteren en creëer je eigen werk. Omdat dit educatieproject gesubsidieerd is door Fonds Podiumkunsten en de Provincie Utrecht, kan DE KOM het GRATIS aanbieden aan de scholen in Nieuwegein.

De Urban Arts Route bestaat uit de volgende workshops:

ONDERBOUW DANS WORKSHOP ‘DANCE AROUND THE WORLD’
Groepen 1 tot en met 4 ontvangen twee workshops dans van 60 minuten in de krachtige en ritmische stijlen Breakdance en Afro-Dance. Al bewegend op energieke muziek leren de leerlingen zich op een nieuwe en expressieve manier te uiten.

MIDDENBOUW STREET ART WORKSHOP ‘MOVE FREEZE PAINT REPEAT’
Groepen 5 en 6 ontvangen twee workshops Street-Art van 75 minuten waarin zij zelf verf leren maken van stoepkrijt en bewegingen vertalen naar beeldende kunst. Samenwerkend in groepjes toveren ze het schoolplein om tot een kleurrijk urban landschap.

BOVENBOUW MULTIDISCIPLINAIRE WORKSHOPESTAFETTE ‘B-STREET SCENES’ & SCHOOLVOORSTELLING ‘B-STREET’
Groepen 7 en 8 onderzoeken in een workshopestafette van 2,5 uur de disciplines (barok)muziek, beats maken, spoken word en breakdance. Tijdens de workshops bouwen de leerlingen mee aan de voorstelling B-Street (Barok – Break – Beats – Battle) die op 5 of 6 juni te bezoeken is in DE KOM.

URBAN DANCE FESTIVAL
De Urban Arts Route wordt knallend afgesloten met het Urban Dance Festival. Op vrijdag 14 juni 2024 staat DE KOM volledig in het teken van urban arts en zijn er gratis workshops dans, graffiti, freerunning en nog veel meer! ’s Avonds verandert DE KOM in een Dance Battle Arena en strijden verschillende dansers om de winst.

AANMELDEN
Aanmelden voor één of meerdere workshopprogramma’s uit de Urban Arts Route (groepen 1 tot en met 8) kan tot en met 2 februari 2024 bij Vincent Spitters of Desi van Dam via urban@dekom.nl, hier kun je ook terecht voor vragen. Wanneer je de workshops voor de onder- en middenbouw al in januari wilt inplannen, adviseren wij om de desbetreffende groepen al aan te melden vóór de kerstvakantie. Je kunt bij het aanmelden voor de lessenreeksen weken of data doorgeven die de voorkeur hebben. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de workshopdocenten wordt in overleg een planning gemaakt. Aanmelden voor de voorstelling B-Street (groepen 7 en 8) kan tot en met 17 mei 2024. Je kunt je inschrijven voor verschillende tijdsblokken (9.30-10.15 of 11.00-11.45). 

Neem contact op met Desi en Vincent voor meer informatie of aanmelding

Help me kiezen...

Ik ben op zoek voor