UrbanArtsRoute

ontdek en ontwikkel het talent van je leerlingen

Met de Urban Arts Route van DE KOM worden leerlingen niet alleen ondergedompeld in de ‘urban arts scene’, maar ook gestimuleerd om talenten te ontdekken en te ontwikkelen en om dromen en ambities na te jagen. In een veilige omgeving worden ze uitgedaagd te experimenteren met verschillende disciplines. Tijdens de Urban Arts Route vinden er meerdere activiteiten, masterclasses en lessenreeksen plaats op scholen in Nieuwegein en omstreken, met voor de bovenbouw als spetterende afsluiter de voorstelling B-street, waarbij barokmusici van Combattimento de battle aangaan met breakdancers van de Underdogz Crew, en het jaarlijks terugkerende Urban Dance Event (RUDE) voor alle leeftijden.

De Urban Arts Route bestaat uit de volgende workshops:

URBAN DANCE
Onderbouw: groep 2, 3 en 4
Periode: januari t/m maart 2023
Workshop 1: Afro Dance (60 minuten)
Workshop 2: Breakdance (60 minuten)

STREET-ART
Middenbouw: groep 5 en 6
Periode: januari t/m maart 2023
Workshop WILDSTYLE (2 x 60 minuten)

MUZIEK
Bovenbouw: groep 7 en 8
Periode: maart t/m mei 2023
Workshop 1: Muziekproductie (60 minuten)
Workshop 2: Beats & Live-Muziek (60 minuten)

B-Street | mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten
Op donderdag 1 en vrijdag 2 juni gaan barokensemble Combattimento en breakdancers van de Underdogz Crew de strijd met elkaar aan. Tijdens deze voorstelling wordt barokmuziek in een nieuw jasje gestoken en samengebracht met dans, spoken word en poëzie.

Urban Dance Event
Op vrijdag 16 juni staat DE KOM volledig in het teken van hiphop, breakdance, popping & locking en rap. Na schooltijd zijn er gratis workshops dans, graffiti, drum en nog veel meer! ’s Avonds verandert DE KOM in een heuse dance battle arena en strijden verschillende dansers om de winst.

AANMELDEN
Aanmelden voor het workshopprogramma kan tot vrijdag 27 januari 2023 via urban@dekom.nl, hier kun je ook terecht voor vragen. Wanneer je de workshops voor de onder- en middenbouw al in januari wilt inplannen, adviseren wij om de desbetreffende groepen al aan te melden vóór de kerstvakantie. Je kunt bij het aanmelden voor de lessenreeksen weken of data doorgeven die de voorkeur hebben. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de workshopdocenten wordt in overleg een planning gemaakt.

Help me kiezen...

Ik ben op zoek voor