CKVenmeer

Voor het vak CKV organiseert DE KOM samen met de school, verschillende dagen vol activiteiten, workshops, voorstellingen, of events. 

CKV Cultuurdagen

DE KOM verzorgt workshops en voorstellingen voor de 3 Nieuwegeinse VO-scholen in het kader van de CKV cultuurdagen. De workshops hebben vooral een inspirerend en uitdagend karakter en kunnen, indien gewenst, worden uitgebreid met een verdiepend programma. Een greep uit ons workshopprogramma is Afrikaanse Dans, Henna Tattoo, VJ, DJ/produceren, Mode Design, Digitale Animatie, Popband, Singer Songwriting en Urban Poetry.

CKV lessenreeks

Aansluitend op de CKV-cultuurdagen of binnen het vak CKV op school organiseert DE KOM speciale extra programma’s die aansluiten op de inhoudelijke uitgangspunten voor kunstonderwijs op de school. Een voorbeeld zijn de lessenreeksen dans die het Oosterlicht Nieuwegein als kunstmodule aanbiedt aan leerlingen van HAVO 5.

CKV in het VMBO

In 2018 starten meerdere scholen met de regeling Versterking Cultuureducatie in het VMBO (ook voor VSO en Praktijkonderwijs). DE KOM is samenwerkingspartner voor deze regeling, waarbij de scholen investeren in een driejarig traject om cultuureducatie voor leerlingen en docenten aantrekkelijker te maken en te verankeren in het curriculum. Het programma bestaat uit teamtrainingen en coaching voor docenten, en lesprogramma’s gebied van bijvoorbeeld muziek, mode & design en podiumkunsten. Als afsluiting van de verschillende trajecten zijn er exposities en voorstellingen op de eigen school of in DE KOM.

urban arts lessen

Specifiek rondom het Urban Dance festival Nieuwegein dat altijd in juni plaatsvindt, zijn er lessenreeksen van 5 tot 10 lessen Urban Arts mogelijk voor leerlingen van de onderbouw. Het kan gaan om dance, graffiti en krijttekening, urban poetry, dj en streetwear. Afsluitende workshops en masterclasses zijn op vrijdagmiddag tijdens het event in DE KOM.

Nieuwsgierig? Neem contact op met Desi van Dam

Help me kiezen...

Ik ben op zoek voor